Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen bod dva je správně: nechodit tam a jakýmkoliv nástrojem rozšířit špatnou pověst toho podniku. Obchodní inspekce je jen socialistický nástroj a o ochranu spotřebitele jí vůbec nejde - jen o malou domů.

(Na druhou stranu, může jít o život. Po zdrcující kritice jisté hospody na FB a iDnes mě navštívil majitel toho hampejzu a vyžadoval omluvu a dementi. Když jsem odmítl, počkal si na mě mě číšník (přesněji novodobý zloděj) a rozbil mi v noci hlavu obuškem.)

Nelžu, toto se skutečně stalo.

0 0
možnosti
Foto

Proč by pivnice měla nabízet smažený Hermelín. Naprosto úchylná představa.

0 0
možnosti
VT

Když vaší manželce / přítelkyni řeknete v deset večer o guláš s pěti, tak vás předpokládám pošle do tlustého střeva. Když zrovna v té hospodě nemaj guláš hotový, tak za deset minut vám ho nestvoří ani Pohlreich s Vaňkem dohromady.

0 0
možnosti
ZB

Osobně do restaurací, které účtují servisní poplatek nechodím, pokud není nouze nejvyšší. Účtování poplatku musí být uvedeno na jídelním lístku. Teorie je, že pak by jste nemusel nechávat spropitné ( spropitné stejně nemusíte nechat,pokud se cítíte jako poslední spravedlivý). Ale mě to přijde jako takový pokus o vyždímání dalších peněz, protože málokdo čte jídelák úplně celý a málokdo si , zvlášť u větší společnosti pamatuje ceny všech jídel. Dalším trikem je účtování servisního poplatku, pokud se jedná o větší společnost ( třeba nad 10 lidí). Jako za vše, i za toto si můžeme sami, slyšíme na nízké ceny a tak se dělají takové hrátky jak je o něco zvýšit. Cuvert je něco jiného, za to jste obvykle dostal na stůl něco. Za blahého socanu pečivo a někdy i sůl a pepř ;-D

1 0
možnosti
VH

Ještě maličkost: kuvert je součástí účtu některých restaurací je nejméně půldruha století. Pročpak ho chcete, soudruhu, najednou rušit?  Proč vám vadí kurvert a nevadila by vám dvojnásobná cena?

  Samozřejmě: na účtování kurvertu by měl být zákazník předem upozorněn. Ona poznámka o něm na jídelním či nápojovém lístku nebyla? Pak ho nehraďte.

0 0
možnosti
VH

Ježíš - tak tam nelezte. Já jsem se (na rozdíl od vás) s kurverem naposledy setkal za dob blahého socialismu. V RaJi.

  Ano - podle našich zákonů si poskytovatel služeb může účtovat cokoliv. Schopně, nebo neschopně. Spotřebitel si může vybrat, zda za těch či oněch podmínek službu chce či nikoliv.

  Komunální kritiku si příště nechte do Dikobrazu.

0 0
možnosti
RO

Toto je vyčichlé téma. Napište třeba něco o sobě. A nezapomeňte poslat kopie do blázince.

0 1
možnosti
MS

souhlasím a i nesouhlasím zároveň - Prostě vás ten číšnik okradl a kdyby jste se ozval nic na víc by vám neúčtoval. Nicméně souhlasím že restaurační zařízení na českých nádražích byla hrůza ale dnes není nic takže tzn hrůza lepší než nic.

0 0
možnosti
PS

Priklady tahnou.[>-] Nemohl by jste si otevřít restauraci vy, abychom všichni videli, jak se to ma delat ? Takove vzorove restauratérství.

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 985x
Aranžér, dirigent, skladatel, ale především člověk, kterému není jedno, co se kolem mne a nás všech děje a rád bych aktuálnímu společenskému a politickému dění zveřejnil svůj osobní názor a třeba i rozpoutal co nejširší diskusi.

Seznam rubrik