Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Změna je životV

0 0
možnosti
JL

Pane Hamrsky. Nekoliv slov k vasemu clanku. Souhlasim s vasim pohledem na zmenu vedeni statu. Upresnim, zmenu organizace statu. Vase navrhy, podle mne, vychazeji z vaseho srdce a ne z vaseho prostudovani otazky - Jak organizovat vedeni statu.

Vase uvaha vubec nevyjadruje nutnost mit organizaci, ktera ma prvek sama sebe kontrolovat. Musim vas omluvit, ani EU, ani zadny stat v Evrope to ve svych organizacich (ustavach) nema. Znam jen jednu ustavu v jedne zemi, ktera takovy prvek ma. Ma tento prvek jiz 230 let a musim uznat, ze tento dulezity prvek prekonal vsechna ocekavani. Pro vase rozsireni znalosti v teto diskuzi, zakladni veta tohoto prvku nuti celou organizaci navazat tak, aby tento prvek splnila. Tako veta zni v anglictine: 'Check and balance'. (cesky: kontrola a vyvazenost).

Je zajimave, ze tuto vetu pronesl a rozvedl francousky baron Montesquieu v knize 'V duchu zakona' jiz v roce 1748. Pan Madison a jeho kolegove 1787 tento prvek uvedli a celou organizaci statu provedli podle tohoto francouze. Aby dali duraz na tuto vetu, jmeno a veta je soucasti americke ustavy.

Jsem presvetsen pane Hamrsky ze mate-li takovou nutnost se vyjadrovat k organizaci statu, urcite si najdete cas se vice seznamit s touto otazkou.

Na konec mala ale presna ukazka tohoto prvku v nasi ustave. Pan prezident NAVRHNE soudce do ustavniho soudu a SENAT ROZHODNE zdali ma navrzeny obcan vse v poradku! Osobne si predstavuji stejne rozhodovani v dosazovani do hlavnich funkci v cele organizaci statu. Pocinaje ministry a konce cleny v radach polostatnich organizaci (CEZ, TV a podobne) Dekuji vam za pozornost a prozijte hezky den.

0 0
možnosti
PH

Hezký večer, ̈

já jsem spíše šel po globálních otázkách, než bych se věnoval jediné. Kontrolní mechanismus je jistě podstatný, o tom není sporu. Ale je otázkou jak tento mechanismus má vypadat. Říkám otevřeně, že má-li být kontrolním mechanismem Senát, pak tvrdím, že v tomto ohledu již mnohokrát selhal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 985x
Aranžér, dirigent, skladatel, ale především člověk, kterému není jedno, co se kolem mne a nás všech děje a rád bych aktuálnímu společenskému a politickému dění zveřejnil svůj osobní názor a třeba i rozpoutal co nejširší diskusi.

Seznam rubrik